Šta je potrebno da znate ukoliko razmišljate o izgradnji bazena?

Izgradnja bazena

Izgradnja bazena predstavlja složen process koji se odvija u nekoliko faza. Na samom početku potrebno je odabrati lokaciju, a zatim i dimenziju bazena koju želite. Kada donesete tu odluku, postavlja se pitanje kakav bazen želite. Postoje dva tipa prečišćavanja bazena. Skimerski, gde se prečišćavanje površinske vode vrši preko skimera koji je povezan na pumpu, i prelivni, kod koga se prečišćavanje površinske vode obavlja prelivanjem u prelivni kanal odakle se dalje sliva kompenzacioni bazen pa u filter.

Od potrebnih elemenata za skimerski bazen potrebno je: filter + šestopoložajni ventil, cirkulaciona pumpa, slivnik, skimer, zidne mlaznice. Takođe potrebno je ugraditi i usisnu mlaznicu na koju se montira crevo i četke i vrši se usisavanje bazena po potrebi.

Za prelivni bazen potrebno je: filter + šestopoložajni ventil,cirkulaciona pumpaslivnikskimer, slivnik prelivnog kanala, podne mlaznice. Potrebno je prekriti prelivni kanal, a kod nas možete naći prelivne rešetke  vrhinskog kvaliteta. Takođe potrebno je ugraditi i usisnu mlaznicu na koju se montira crevo i četk i vrši se usisavanje bazena po potrebi.

Veći deo ovih elemenata postavlja se u toku betonaže bazena (cevni razvod, slivniciskimeri, mlaznicereflektori). U toku betonaže, koja najčešće zavisi od vremenskih uslova, potrebno je koristiti vodonepropusni beton kako bi se obezbedila makismalna efikasnost bazena, a zatim je potrebno uradii hidroizolaciju za šta Vam preporučujemo korišćenje Sika proizvoda. Kao završnu obradu možemo Vam ponuditi lajner foliju, stakleni mozaik ili keramičke pločice.

Svoj bazen možete dodatno ulepšati led, halogenim i RGB reflektorima, merdevinama, hidromasažnim dodacima ili raznim vodenim atrakcijama. Odaberite tobogan ili skakaonicu, djakuzi kadu - šta god poželite. Vaše je da zamislite, naše je da tu ideju sprovedemo u delo.